Desert tort racoros de vara

de mirela0911 in Torturi, 3 Iun 2018 | 5897 vizualizari

 

Un tort potrivit pentru vremea calda de afara, un tort in care se imbina racoarea iaurtului cu fructele de sezon, imbracat in frisca pufoasa si aromata. Ce poate fi mai bun pentru "picnicul bucatarasilor"?

 

INGREDIENTE

Pt. blat:
  • 6 oua
  • un praf de sare
  • 6 lg zahar
  • 3 lg apa rece
  • 3 g ulei
  • 12 lg faina
  • 1/2 plic praf de copt
Pt. insiropat:
  • 300 ml apa
  • 3 lg zahar
  • 1 lgt coaja rasa de lamaie bio
Pt. umplutura:
  • 400 g iaurt grecesc
  • 400 ml smantana pt. frisca
  • 1 plic gelatina
  • 200 g cirese
  • 100 g zahar pudra vanilat
Pt. decor:
  • 600 ml smantana pt frisca
  • 2-3 lg zahar pudra vanilat
  • capsuni, cirese, kiwi
Portii: 12
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert tort racoros de vara:

Blatul: Se separa ouale. Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. Se adauga pe rand zaharul si se mixeaza in continuare pana se obtine o spuma tare. Se adauga apa si se mai mixeaza putin. Galbenusurile se amesteca cu uleiul apoi se toarna peste spuma. Se incorporeaza. Faina amestecata cu praful de copt se incorporeaza in spuma in 2 reprize, cu miscari lente de jos in sus.

Se toarna blatul in tava tapetata cu hartie de copt si se da la cuptorul preincalzit la 180 de grade pt cca 35-40 de minute. Se face testul cu scobitoarea.

Se lasa la racit (ideal peste noapte) si se taie in doua pe orizontala.

Siropul: Intr-un ibric se pune apa la fiert impreuna cu zaharul. Se lasa sa dea 2-3 clocote apoi se lasa la racit. Se adauga coaja rasa de lamaie.

Umplutura: Se amesteca iaurtul cu zaharul pudra vanilat. Separat se bate smantana pt frisca pana devine ferma. Ciresele se spala, se indeparteaza coditele si se scot samburii. Gelatina se pune la hidratat conform instructiunilor de pe plic apoi se incalzeste usor pana se topesc granulele.

Se amesteca smantana cu iaurtul apoi se toarna gelatina. Se omogenizeaza dupa care se adauga ciresele. Se amesteca totul bine.

Asamblare tort: Pe un platou se pune primul blat. In jurul lui se pune inelul de la forma de tort. Se insiropeaza blatul apoi se toarna crema de iaurt cu cirese. Se niveleaza apoi se asaza deasupra celalalt blat. Se insiropeaza si se da la rece pentru cateva ore sau chiar peste noapte. Trebuie sa se intareasca crema.

A doua zi se scoate tortul de la frigider, se indeparteaza inelul dupa care se imbraca in frisca batuta cu zahar pudra vanilat si se orneaza cu fructe dupa imaginatie. Se da la rece pana in momentul servirii.

Pofta buna!

 

TIPS-URI

1

Ciresele pot fi inlocuite cu orice alte fructe de sezon.

2

Diametrul tavii folosite este de 26 cm.

3

Ideal ar fi sa se scoata samburii cu aparatul special pentru a ramane ciresele intregi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tort racoros de vara" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Ultimate chocolate cake